30. heinäkuuta 2014

Tiikerikakku (glut. ja lakt. tai ihan perus)

En edellenkään leivo usein, mutta tämä gluteeniton elämä on innostanut minua leipomaan enemmän kuin aikaisemmin. Nyt oli ensimmäinen gluteeniton tiikerikakku, josta tuli vahingossa myös laktoositon. Tämän voi tehdä erikoisruokavalioille sopivana tai ihan normina vehnää ja maitoa sisältäen.

Taikina

200g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl gluteenitonta jauhoa (vaaleeta, hienoa) tai vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

Tummaa raitaa varten

1-2 rkl raakasuklaajauhoa tai kaakaojauhetta
3-4 rkl kermaa, maitoa, soijamaitoa tms.

Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen ja vatkaile. Sekoita kuivat keskenään ja sekoita hiljakseen taikinaan. Tummaa raitaa varten ota desin verran taikinaa ja sekoita siihen raakasuklaa/kaakaio ja maito/soija tms. Sitten kakkuvuokaan vaalea kerros - tumma kerros - vaalea kerros. Uuni pariin sataan asteeseen ja paista noin 45 minuuttia. Kannattaa tsekkailla, että ei rupea palamaan.

Alkuperäinen ohje on otettu vesiperhonen.blogspot.fi - blogista.

Itse siis vaihdoin kaakaon raakasuklaajauhoon ja kerman soijamaitoon.

Ensi kerralla kokeilen laittaa vaaleaan taikinaan sitruunaa.

Raita oli toisella puolella kakkua paksu ja toisella näinkin kapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!