2. maaliskuuta 2014

Raakabrownie - melko-raaka-ainakin

Lueskelin blogeja viljaton-leipomis-silmällä ja Chocochilistä bongasin raakabrownie-ohjeen, johon muistelin kaapistani löytyvän kaikki aineet siltä istumalta. Melkein löytyikin ja loput sitten improvisoin. Impron pohjana toiminut resepti löytyy painamalla tästä ja mun versio tehtiin alla olevan mukaisesti.

Pohja
1,5 dl saksanpähkinöitä
1,5 dl cashew-pähkinöitä
1,5 dl pehmeitä taateleita
1 ruskeahko banaani
0,5 dl raakakaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa (tosi vähän)
yksi vaniljatanko

Kuorrute
2 kypsää avokadoa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta (luomu+reiluakauppaa=hyvä ihminen)
0,5 dl tummaa siirappia
yksi vaniljatanko + hippasen vaniljasokeria maun parantamiseksi

Ensiksi pähkinät surruttimeen. Pähkinät pois ja taatelit sekä banaani surruttimeen. Sitten lisää pähkinät takaisin surruttimeen ja lisäksi loput pohja-aineet. Surruttelin niin kauan että massasta tuli taikina mieleen. Chocochillissä annettiin vinkkinä, että pohjan voisi painella leipävuokaan ja laittaa vuokaan ensiksi kelmua, jotta pohja on helppo irroittaa. Tietokoneen ja keittiön välillä kelmu oli päässäni muuttunut leivinpaperiksi - mutta meni se silläkin. Levitetään siis pohja tasaisesti haluamaansa vuokaan kelmun tai leivinpaperin päälle. Sitten surruttimeen kuorrutteen kaikki aineet. Maistele surruttelun aikana kuorrutteen makua ja lisää tarvittaessa makeutta vaniljalla tai vaikka hunajalla tms. Sitten kuorrute pohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin vähintään pari tunniksi. Minulla oli kylmässä yön yli. Mä tein itseasiassa ensiksi pohjan ja se meni jääkaappiin. Parin tunnin päästä tein sitten kuorrutteen ja lisäsin sen. Ei se menoa haitannut.


Tänään sunnuntaiaamuna sitten maistiaiset. Rakenne oli ihana tahmainen, suklaakakku. Kuorrute oli ihana tahmainen, suklaakakku. Pohja oli ihana tahmainen, joku outo sivumaku tässä on, suklaakakku. Et ihan nam kokonaisuus.

1 kommentti:

Kiitos kommentista. Ilahduin!